18. joulukuuta 2017

MITEN NOSTATTAA JOULUTUNNELMAA?

Heippa! Jouluviikko on vihdoin täällä ♥︎ sen kunniaksi ajattelin jakaa vähän mun vinkkejä joulutunnelman nostattamiseksi.

✗ Sytytä kynttilöitä ja muita jouluvaloja
En varmasti ole ainoa, kenen kohdalla kynttilät aiheuttaa jouluviboja aina sieltä elokuun lopulta asti, milloin itse aloitan niiden polttamisen. Joulua kohti vaihdan tuoksukynttilät jouluisiin versioihin, sekä tuikkukupit punaisiin. Iittalan karpalon värinen kivituikku on mun suosikki. Tietysti myös muut jouluvalot kannattaa sytyttää, jos kaipaa joulutunnelmaa. Mä esimerkiksi hankin ikkunalaudalle ihan perinteisen kynttelikön, joka on päällä ihan yötäpäivää.

✗ Käytä sisustuksessa paljon punaista ja muuta jouluista
Sisustuslinjalla jatketaan, eli tekstiileissä kannattaa suosia punaisia tai muuten jouluisia vaihtoehtoja. Mä olen ostanut esimerkiksi punakuviollisen pöytäliinan (Finlaysonin, K-Supermarketin kamppiksesta) sekä tyynynpäällisiä Ikeasta ja H&M Homesta. Tekstiilien lisäksi oon hankkinut Ikeasta pari tonttupehmolelua ikkunalaudalle nököttämään. Myös Desenion taulujen vaihtaminen jouluisiin versioihin voisi ensi vuonna olla sellainen asia, joka tulee tehtyä.

✗ Panosta tuoksuihin
Kenelle muulle tulee tietyistä tuoksuista aina mieleen joku tietty tilanne? Mä liitän todella vahvasti jouluun kardemumman, kanelin, neilikan, inkiväärin, hyasintin, kuusen, glögin ja joidenkin ruokien tuoksut. Sen vuoksi laitan aamupuuron päälle kanelia, leivon maustemuffineita, pipareita ja joulutorttuja, iltaisin nautin kuumasta glögistä, suihkussa peseydyn jouluntuoksuisella suihkusaippualla ja ostin aikoja sitten jo Tampereen asuntoon ensimmäisen hyasintin tuoksua tuomaan!
Untitled
✗ Kuuntele jouluista musiikkia
Spotifyn etusivulla alkoi jo pari viikkoa sitten näkyä jouluisia soittolistoja. Mun ehdoton ykköslemppari on ja tulee varmaan aina olemaan Taivas sylissäni, mutta mielellään kokeilen myös erilaisia vaihtoehtoja joululauluista, sekä niitä perinteisempiä ja hartaita että sitten niitä uusia versioita, lastenlauluja unohtamatta! Niistä parhaiten tulee mieleen lapsuuden joulut.

✗ Katso jouluisia elokuvia
Spotifyn tavoin myös Netflix alkaa näemmä jo tuoda jouluisia versioita elokuvista suosituksiin, ja niiden avulla aivan varmasti myös pääsee tunnelmaan! Me katsottiin poikaystävän kanssa tässä juuri yhtenä iltana mun ikisuosikki, eli Joulupukki ja noitarumpu! Osaan sen jo kokonaan ulkoa, kun niin monta kertaa se on tullut katsottua, mutta se ei haittaa yhtään.

✗ Osta joululahjoja
Joululahjojen suunnittelu, ostaminen ja paketoiminen on mulla ainakin ihan omiaan nostattamaan joulutunnelmaa. Paketoin tänä vuonna lahjat yhtä lukuunottamatta mustakultaiseen paperiin ja käytin koristelussa apuna kuusenkoristeita, jotka ostin Ikean löytötorilta! 
Untitled
✗  Leivo piparkakkutalo
Kun uppoutuu muutamaksi tunniksi leipomisen, kasaamisen ja koristelun lumoihin, niin sen jälkeen on varmasti ihanan jouluinen tunne ♡ me ruvettiin pikkusiskon kanssa tänään arkkitehdeiksi ja hoidettiin tämä urakka! 

✗  Tsekkaa sun paikkakunnan joulutapahtumat
Me kierrettiin poikaystävän kanssa pari päivää sitten Tampereen joulutori, ja vitsi miten ihania jouluviboja sieltä tarttuikaan matkaan!

✗  Lakkaa kynnet jouluisilla väreillä
Mä ostin ihan tätä tarkoitusta varten hopeisen glitterlakan ja punaisen tavallisen lakan, katsotaan mitä niistä saan aikaiseksi! Tällä tavoin joulu tulee mieleen joka kerta, kun katsahtaa omiin käsiin. 

✗  Pukeudu jouluun
Jos oikein haluaa repäistä, niin voi hankkia sellaisen vanhan kunnon ruman jouluvillapaidan, niinkuin minä tein! Ostin Lidlistä mun ikioman poropaidan jossa on vielä kunnon pallo poron kuonona, ja lupasin perheelle että pidän sitä päällä koko joulunalusviikon :-D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti