20. toukokuuta 2018

7 SYNTIÄ -HAASTE

Arki rullailee tällä hetkellä omalla painollaan eteenpäin, ja viime päivinä on kyllä jokaisesta hetkestä täytynyt ottaa kaikki irti. Niin töissä kuin vapaa-ajallakin, kaikki on tuntunut jotenkin niin hyvältä. Töissä on edelleen ihan superkivaa, iltaisinkin on löytynyt tekemistä kavereiden kanssa, ja mennyt viikonloppu on ollut paras pitkään aikaan. Pitkästä aikaa saatiin myös napattua nopeat (ja näköjään myös todella epätarkat, mutta menkööt tällä kertaa paremman puutteessa) kuvatkin tämän tekstin kuvitukseksi. Tämä haaste nimittäin heräsi blogimaailmassa uudestaan henkiin pitkän tauon jälkeen, ja nyt päätin osallistua itsekin! 
IMG_1165

Herkuttelysyntini...
Ehkä herkuttelu ylipäätänsä. Olen aina ollut melkoinen herkuttelija, ja herkuttomuus tuottaa pahimmillaan ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Pisimmillään olen onnistunut olemaan herkkulakossa muistaakseni kuukauden, ja sekin oli kyllä työn ja tuskan takana. Pitäisi kieltämättä alkaa vierottaa itseään herkuista, tekisi kropalle ja mielelle hyvää irtautua sokerikoukusta ja syödä puhtaasti. Mulla ei ole mitään yksittäistä lemppariherkkua, vaan syön oikeastaan mitä vaan (paitsi juustonaksuja, hyh), mutta ehkä irtokarkit kuitenkin vie voiton, jos yksi pitäisi sanoa ylitse muiden. 

Ihonhoitosyntini...
Vartalon rasvaaminen on sellainen asia, jossa parantamisen varaa olisi rutkasti. Minua on onneksi siunattu sellaisella iholla, joka ei juuri koskaan kuivu mitenkään näkyvästi, mutta pitkällä tähtäimellä säännöllinen rasvaaminen ei varmasti tekisi pahaa. Onneksi pikkusisko toi juuri Kroatiasta tuliaisiksi ihanan vartalorasvan, joka motivoi muistamaan rasvaamista päivittäin. 

IMG_1148

Siivoussyntini...
Rakastan siisteyttä ja järjestelmällisyyttä, mutta olen molempien suhteen toivottoman laiska. Siivottomuus ahdistaa ja stressaa, mutta siisteyden eteen vaivan näkeminen tuottaa vaikeuksia. Usein annan tiskien kertyä pöydälle ikuisuuden, ennen kuin jaksan tyhjätä tiskikoneesta puhtaat kaappeihin, ja pyykit kasaantuvat sohvalle niin kauan, että puhtaat vaatteet loppuvat komerosta ja asialle on pakko tehdä jotain. 

Hiussyntini...
Jatkuva ponnari päässä nukkuminen, suoristaminen ja kihartaminen sekä päivittäinen shampoolla peseminen. Monia asioita, joissa petraamalla hiusten kunto varmasti paranisi.

Ystävyyssyntini...
Olen se maailman laiskin kaveri, joka harvoin itse pyytää ketään mihinkään, mutta joka loukkaantuu kun häntä ei kutsuta mukaan. Pitäisi muistaa itse laittaa viestiä, että tehdäänkö sitä tai tätä tai mennäänkö tuonne.  Liian usein jään nyhjäämään yksinään kotiin, vaikka tekemistä olisi vaikka muille jakaa. 

IMG_1166

Pukeutumissyntini...
Tämä on ehkä osittain seurannaista tuosta siivoussynnistä, mutta kerrotaan nyt kuitenkin. Eli koska vaatteeni usein lojuvat puhtainakin vähän sikin sokin, niin aika usein erityisesti yläosat ovat jokseenkin ryppyisiä. En edes omista silitysrautaa (koska en omista pesukonettakaan ja en siis pese pyykkejäni kotona) joten kerran jos toisenkin olen poistunut kotoa hieman ryppyinen paita päällä. 

Parisuhdesyntini...
Läsnä oleminen on sellainen asia jossa olisi parantamisen varaa. Erityisesti nyt kesän aikana, kun meillä molemmilla on poikaystävän kanssa kokoaikainen työ ja vuorot menevät vieläpä täysin ristiin, on yhteinen aika niin harvinaista ja arvokasta että yhtäkään minuuttia siitä ei soisi menevän hukkaan turhaan somettamiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti