9. joulukuuta 2018

MITÄ TAPAHTUI TÄLLÄ VIIKOLLA

Hei vaan taas, pitkästä aikaa! Viimeiset viikot syksyä kuluivat aika tiukasti kouluhommien parissa. Vietettyäni päivät kirjastolla tuijottaen tuntitolkulla kirjojen sivuja tai tätä läppärin näyttöä ei enää iltaisin tullut avattua bloggeria, valokuvien napsimisesta puhumattakaan. Monta kivaakin juttua jäi tänne kirjoittamatta, mutta ei se mitään - ehkä koko elämää ei ole tarkoitettukaan kirjoitettavaksi ylös, vaan jotkut asiat on tarkoitus vain muistaa. Mutta nyt kun joululoma alkaa vihdoin siintää näköpiirissä (viimeinen tentti ensi viikolla ja sitten vielä yksi kirjallinen työ palautettavana!!), niin ehkäpä tännekin kirjoittelulle on taas enemmän aikaa. Joulusta puheen ollen, EN MALTA ODOTTAA! Täytyy kuvata joku päivä meidän kodin joulusisustusta tännekin, niin pääsen vähän purkamaan tätä fiilistä, poikaystävällä alkaa ehkä tulla jouluttaminen jo korvista ulos... 

Mutta asiaan! Ajattelin tällä kertaa postailla kuulumisia vähän eri tyyliin, eli käyn kuluneen viikon päivä kerrallaan läpi. Kuvat ovat jokseenkin aikajärjestyksessä tällä kertaa, vaikkei ihan joka päivältä tullutkaan napattua mitään julkaisukelpoista materiaalia. 
0912181
Maanantaina aloitin viikon työpäivällä, jotta se oli heti pois alta ja loppuviikon sai jo lomailla. Sain aamulla kyydin töihin poikaystävältäni kahdeksaksi, ja lähdin neljän maissa bussilla takaisin kotia kohti. Olen töissä samassa paikassa kuin kesälläkin, osa-aikaisena vain. Olen tähän asti tehnyt yhtä päivää viikossa, mutta nyt joululoman aikana olisi tarkoitus tehdä useampikin. Illalla oli tarkoitus mennä pelaamaan lentopalloa, mutten sitten työpäivän jälkeen enää jaksanutkaan, ja pari tekemätöntä kouluhommaa kolkuttelivat sen verran että päätin tehdä ne illalla. 

Tiistaina kävelin aamulla yliopistolle aamukahvittelemaan Irinan kanssa. Kympin jälkeen poikaystäväni tuli hakemaan yliopistolta ja suunnattiin yhdessä Ikeaan! Meillä oli tavoitteena löytää hylly keittiöön, lipasto eteiseen ja jonkinlainen säilytysratkaisu kylppäriin, ja kaikki löydettiinkin. Ja jopa kokosin itse näistä keittiön hyllyn ja lipaston laatikot, jee! Iltapäivä ja ilta kuluivatkin siis lattialla pahvilaatikoiden keskellä ohjekirjoja selaillen, Blacklistin pyöriessä taustalla. 
0912183
Keskiviikkona, itsenäisyyspäivän aattona, heräsin aikaisin laittamaan hiuksia ja meikkiä, ja kahdeksaksi suuntasin junalle. Olin kutsuttuna vanhan lukioni itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlaan pitämään vanhan opiskelijan juhlapuheen, josta suoriuduin ihan kohtalaisen hyvin! Puhe oli hyvä, vaikka itse sanonkin, mutta jännitin aika paljon, mikä kuului kyllä äänestä... mutta muuten all good everything! Jutustelin juhlan jälkeen vielä vanhojen opettajien kanssa, ennen kuin hyppäsin junaan takaisin kohti Tamperetta. Iltasella käytiin poikaystävän kanssa kaupassa hakemassa itsenäisyyspäiväksi illallistarpeita ihan muutaman muunkin kanssa - voihan asiakasomistajapäivät! Ostin tosin samalla pari joululahjaa ja säästin niissä ihan mukavasti, joten ei käy valittaminen. Illalla tehtiin iltapalksi pitkästä aikaa vanhoja kunnon lämppäreitä, nam! 

Torstaina otettiin koko päivä todella rauhassa. Katseltiin Tuntematon sotilas (jopa minä uskalsin vihdoin katsoa sen, melkein kokonaan), käytiin kävelyllä ja Tampereen Joulutorilla. Sieltä tarttui myös mukaan muutamia joululahjoja - tänä vuonna lahjojen ostaminen on käynyt onneksi poikkeuksellisen helposti. Kotiin tultua paketoin vastaostetut lahjat kuusen alle odottamaan, minkä jälkeen aloitettiin illallisen valmistelu, bataattiranuja ja itse tehtyjä kananugetteja. Nämä on olleet meidän bravuuri jo ihan seurustelun alkuajoilta lähtien, tehtiin näitä itse asiassa ensimmäisen kerran sinä iltana kun tulin kotiin kolmen viikon Miamin reissulta, ja päästiin vihdoin viettämään pitkästä aikaa yhdessä iltaa. Ruoan jälkeen kokosin juustolautasen ja muita herkkuja olkkariin, avattiin telkkarista Linnan juhlat ja noh - loppuilta kului hyvin suomalaisittain skumpalla kilistellen ja masua  lisää täyttäen. 
0912182
Perjantaina oltiin jo ihan päivissä sekaisin, kun tuntui ihan sunnuntailta vaikka olikin vasta perjantai. Nukuttiin pitkään, pestiin pyykkiä, kävin pitkällä lenkillä Spotifyn Vuoden kuunnelluimmat -lista kuulokkeissa, ja otettiin muuten koko päivä ihan vaan rennosti. Kunnon rentoiluperjantai! Ja joo, mulla on näköjään tapana nykyään ottaa tuollaisia peiliselfieitä. Ja joo, huomasitteko että mulla on uusi takki, josta näköjään tykkään kovasti?

Lauantaina heräsin aamulla pitkästä aikaa salille. Tein ajanpuutteen vuoksi Ilona Siekkisen DIET-valmennuksen plyometrisen treenin jaloille, huh kun tuntui rankalta pitkän tauon jälkeen. Naama punaisena suuntasin takaisin kotiin, suihkuun ja laittautumaan, koska iltapäiväksi suuntasin poikaystäväni äidin ja siskon kanssa Ideaparkiin jouluostoksille. Saatiin aikaa kulumaan kummasti neljä tuntia, hupsista :-D menin muuten sinne ja takaisin ensimmäistä kertaa bussilla, joten tulipahan sekin reitti tsekattua! Käytiin vielä poikaystävän kanssa tekemässä tulevan viikon ruokaostokset, kuten meillä on aina viikonloppuisin tapana. Tämä tapa muuten säästää rutkasti aikaa ja vaivaa, kun viikolla ei tarvitse ravata kaupassa eikä tule tehtyä heräteostoksia (paitsi supersöpöt joulusukat, niin kuin eilen...) 
0912184
Sunnuntaina eli tänään nukuin ruhtinaallisesti yhdeksään! Herätyksen jälkeen kiskoin lenkkikamat päälle ja lähdin ulos vesisateeseen käpyttelemään vajaan tunnin lenkin. Eilinen jalkatreeni todellakin tuntuu kintuissa, vaikka teinkin loppuverkan ja venyttelin vielä illalla erikseen. Lenkin jälkeen katselin maastohiihtoa, kävin suihkussa, söin aamupalaa, ja laitoin hiukset ja meikit kuntoon siinä sivussa pikkuhiljaa. Siivoiltiin myös poikaystävän kanssa tämä meidän kämppä taas kuosiin. Kolmen maissa lähdettiin poikaystävän perheen kanssa ulos syömään, minkä jälkeen tultiin vielä kahville tänne meille (tämän takia siivottiin :-D). Nyt ilta ajateltiin kuluttaa Netflixin parissa, saatiin Blacklist loppuun ja päätettiin nyt tilalle aloittaa Frendien katselu uudestaan! 

Kaiken kaikkiaan tosi ihana ja ennen kaikkea rentouttava viikko! En käynyt yhdelläkään luennolla, en tehnyt yhtään tenttiä, eikä opiskeltavaakaan juuri ollut. Ihan juuri sitä mitä tarvitsinkin muutaman stressaavamman viikon jälkeen, ikään kuin varaslähtö joululomaan. Huomenna aloitan uuden viikon taas työpäivällä, eli tänään ajoissa nukkumaan että huomenna taas jaksaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti