2. maaliskuuta 2018

LISSABON

Muutaman päivän hiljaiseloa takana, mutta ainakin siihen on hyvä syy! Lähdettiin maanantaiaamuna yhdessä mun vanhempien ja pikkusiskon kanssa kohti Lissabonia tarkoituksena pitää muutaman päivän loma, ja viime yönä saavuttiin takaisin Suomeen. Oli kyllä kaiken kaikkiaan onnistunut reissu, vaikka aluksi säätiedotukset eivät näyttäneetkään olevan meidän puolella, ja olimme jo varustautuneet pelikortein ja kirjoin, jos aikaa joutuisikin viettämään paljon hotellissa. Kirja jäi kuitenkin lukematta eikä pelikorttejakaan tarvittu, koska sää osoittautui lähes koko ajalle ennustettua paremmaksi. Joka päivä ripsautteli jossakin vaiheessa vettä, mutta kaupungin ja tärkeimmät nähtävyydet saimme kierrettyä kuivin jaloin. 
Meillä oli hotelli todella hyvällä paikalla aivan Rossion aukion vieressä, mistä pääsi kulkemaan helposti kaikkialle joko jalan tai metrolla. Ensimmäinen kokonainen päivä käytettiin kuljeskellen ympäri vanhaa kaupunkia, sen lukuisia mäkiä ja portaita, ihmetellen kolisevia keltaisia ratikoita ja pastellisävyisiä rakennuksia. Näimme kaupungin katot pariltakin eri näköalatasanteelta, sekä kiipesimme kaupungin yllä kohoaville linnoituksille. Toisena päivänä hyppäsimme metroon ja kävimme tutustumassa suureen akvaarioon, jossa oli lajeja maailman jokaisesta valtamerestä, sekä sen vieressä sijaitsevaan kauppakeskukseen. 
Lisäksi tuli syötyä hyvin, shoppailtua paljon, maisteltua paikallisia Pastel de nata -leivoksia (nam!!) sekä nukuttua hyvin hotellin lakanoissa. Teen varmaankin vielä pari erillistä postausta muun muassa hotellista, jota suosittelen lämpimästi kaikille, mutta nyt kuitenkin ajattelin jakaa vain nämä fiiliskuvat ja palailla vielä hetkeksi aikaa lämpöiseen Lissaboniin. Kivaa viikonloppua kaikille ♥︎ 
IMG_0594IMG_0258IMG_0106IMG_0164IMG_0169IMG_0513IMG_0123IMG_0144IMG_0089-2IMG_0243IMG_0174IMG_0524IMG_0277IMG_0186

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti